top of page
Search
  • Writer's pictureGerda van Wageningen

Gerda 40 jaar in het boekenvak


In 2019 viert Gerda van Wageningen haar 40-jarig schrijversjubileum. In deze 40 jaar heeft ze zich gevestigd als de meest verkochte en uitgeleende romanauteur van Nederland.

Wat ooit begon als een hobby, groeide al snel uit tot haar beroep. Met meer dan 120 familie- en streekromans is ze tegenwoordig een bekende naam in de Nederlandse auteurswereld en heeft ze een grote schare fans vergaard. Haar liefde voor (regionale) geschiedenis vertaalt zich in historische romans, die zich regelmatig afspelen in de Hoeksche Waard, waar ze zelf ook woont. Daarnaast schrijft ze moderne psychologische romans over actuele thema’s. Voor haar boeken verdiept ze zich volledig in een onderwerp of tijdsperiode. Dit grondige onderzoek zorgt ervoor dat haar lezers zich volledig kunnen verplaatsen in haar verhalen. Romantiek speelt altijd een rol en elk boek eindigt op een piekmoment zodat, zoals ze zelf zegt, haar lezers haar boeken “met een optimistisch gevoel dichtslaan zonder dat het onrealistisch wordt.”Zelf zegt ze over het schrijven: “Ik beleef er zoveel plezier aan. Het is geweldig om reacties te krijgen van fans die mijn boeken graag lezen.”

Rondom het 40-jarig jubileum worden diverse festiviteiten georganiseerd, zoals:

  • Gerda van Wageningen is op 21 september aanwezig op de 50PlusBeurs.

  • Op 24 september verschijnt een speciale jubileumuitgave met drie titels van Gerda van Wageningen, door haar lezers gekozen: Het water komt, Pleegzuster Anne en Hanna uit de Gorzen.

  • Gerda van Wageningen sprak haar nieuwe korte verhaal Het zwijgen waard in, dat nu te beluisteren is als audioboek.

  • Het korte verhaal Het zwijgen waard verschijnt in een full colour jubileumuitgave met leuke interviews en wetenswaardigheden, eveneens op 24 september

  • Op 27 september vieren we Gerda’s jubileum vanaf 15.00 uur uitgebreid in de Chocoladefabriek te Gouda. Toegang is gratis, aanmelden wel verplicht, via info@zomerenkeuning.nl. Vol is vol.

  • Daarnaast komen er diverse items online over Gerda van Wageningen en haar schrijversleven
149 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


wwaleboer
Sep 06, 2019

Mijn favourite schrijfster, zowel over de geboorte streek van mijn vader en waar ik zelf ben opgevoed.

Ze weet plaatsen te benoemen die tegenwoordig maar weinig inwoners van dat gebied nog kennen.

Ik zeg chapeau en ondanks de drukte die het met zich meebrengt gewoon doorgaan.

Like
bottom of page